Zwanger in Covid-19-tijden

Mijn zwangerschap

Zwanger in Covid-19-tijden

Hoe wordt mijn zwangerschap gecontroleerd? Zal de vader er bij de bevalling mogen bij zijn? Mag ik bezoek ontvangen op de kraamafdeling?

Voor meer informatie over COVID-19 en zwangerschap nodigen wij u uit om aanvullende bronnen te raadplegen, waaronder:
– de Hoge Gezondheidsraad: https://www.health.belgium.be/fr/conseil-superieur-de-la-sante?keyword=Covid%20grossesse
– de officiële site opgezet door de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Hoe verloopt de opvolging van je zwangerschap, bevalling en verblijf in het ziekenhuis? 

De geplande onderzoeken tijdens de zwangerschap gaan gewoon door, maar kunnen worden gewijzigd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de werking van het ziekenhuis werd aangepast. Informeer daarom steeds bij het ziekenhuis. Je afspraken kunnen iets uitgesteld of gespreid worden, vooral als je zwangerschap goed verloopt zonder complicaties. De meeste ziekenhuizen vragen om alleen op consultatie te komen, dus ook zonder de vader. Soms kan een teleconsultatie voorgesteld worden. Dat geldt ook voor gynaecologen in hun (thuis)praktijk. In de meeste materniteiten mag de vader met jou mee naar de verloskamer als geen van jullie symptomen van COVID-19 heeft. Maar nogmaals, het is van essentieel belang dat je je eerst informeert en dat je de afspraken binnen je materniteit respecteert. In de meeste materniteiten is alle bezoek verboden, ook voor de papa. Deze maatregelen zijn bedoeld om jou en alle moeders, baby’s en verplegend personeel op de kraamafdeling te beschermen.

Printen

Delen