Voor mijn zwangerschap

Voor
mijn zwangerschap

Optimaliseer je kansen om zwanger te worden

Naast geduld en ontspanning om stresssituaties te vermijden, zijn er enkele factoren die je kansen om een baby te krijgen wat kunnen verhogen.

Eén daarvan, waar we niet altijd aan denken, is jezelf tijd gunnen na het stoppen met anticonceptie. Hoewel het heel snel kan gaan, zal de meerderheid van de vrouwen pas na een paar maanden geduld zwanger worden.*

En dan is er je leeftijd: een moeilijk te ontwijken kwestie. Tussen 20 en 35? Na 40? Vóór je 35ste is je vruchtbaarheid op zijn best. Eenmaal je de beslissing hebt genomen dat je graag een kindje wil, moet je je verlangens de vrije loop laten … plezier en knuffelen boven alles! Maar vergeet doorheen deze zoete, opwindende spanning niet dat niet alle dagen even goed zijn. Neem de tijd om naar je menstruatiecyclus te kijken. De eisprong vindt in theorie plaats tussen de 12e en 14e dag na het begin van je menstruatie. Een kleine berekening die vaak essentieel blijkt en die je best ook rustig en zonder te stressen kan maken. 
Je kinderwens komt zelden al uit na de eerste maand. Er gaan gauw een paar weken, zelfs maanden voorbij. Belangrijk is om de vragen te vermijden die je boos maken zoals “En, nog niet zwanger?”. 
Gebruik deze speciale tijd om te genieten, fijne gerechtjes te koken (niet te rijk, welteverstaan), te sporten en te proberen minder of liefst helemaal niet meer te roken. Probeer ook alcohol zoveel mogelijk te vermijden. Dat moet je trouwens allemaal niet alleen doen. Met twee is dat veel leuker en vooral minder stresserend! Zoek ook dingen op. Je zal uit de literatuur ontdekken dat bepaalde voedingsmiddelen de vruchtbaarheid bevorderen. Maar vooral: tank zoveel mogelijk vitaminen, mineralen en oligo-elementen bij. Zo heb je de nodige reserves om je kindje alle voedingsstoffen mee te geven dat het nodig zal hebben.

Klaar voor de eerste dag van de rest van je leven? Onthoud vooral: zachtheid en ontspanning week na week, weg van alle stress… om dan een eerste glimlach te ontdekken die je nooit meer vergeet.

*Volgens de website passionsante.be

Printen

Delen